Яценюк в ультимативній формі висловився щодо повернення Росії кредиту

28 Серпня 2015, 16:25

Арсеній Яценюк заявив, що Україна не надсилатиме Росії нових пропозицій про врегулювання ситуації з боргом у $3 млрд, які запозичив екс-президент Віктор Янукович у грудні 2013 року. Про це прем'єр-міністр написав на сторінці у мережі Twitter.

"Або Росія приймає наші пропозиції щодо кредиту, або кращих пропозицій не буде. Ті, хто брали в Росії ці кошти, отримали там притулок", – зазначив Яценюк.

Як повідомлялося, міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Росії запропонували вступити у перемовини щодо реструктуризації українського боргу.

Нагадаємо, Росія є власником єврооблігацій на суму $3 млрд, термін погашення яких настає в грудні цього року.

Також нагадаємо, президент України Петро Порошенко в інтерв'ю Bloomberg в заявив, що російський кредит в розмірі $3 млрд є хабарем Януковичу.

Також повідомлялося, 27 серпня міністр фінансів Наталія Яресько заявила про списання Україні $3,8 млрд міжнародного боргу. Як повідомлялося, зранку цього дня на біржах почала зростати вартість українських облігацій. Росія, яка володіє $3 млрд зовнішнього боргу Києва з погашенням у грудні 2015 року, від перемовин щодо реструктуризації відмовилася.