У Грузії відкрився навчальний центр НАТО. Російське МЗС назвало це провокацією

27 Серпня 2015, 16:54

Сьогодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ відкрив у Грузії навчальний центр Альянсу. Про це інформують ЗМІ.

Зазначається, що військовослужбовці, які навчатимуться в центрі, повинні підвищити свою кваліфікацію до стандарту НАТО і підвищити шанси на вступ Грузії в Альянс.

Столтенберґ виступив на відкритті центру на військовій базі недалеко від Тбілісі і заявив, що центр повинен стимулювати обороноздатність Грузії. На ці заходи Грузія погодилася піти на саміті у вересні минулого року.

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Ґарібашвілі заявив, що навчальні центри не націлені проти інших країн, а призначені для підтримки «регіональної безпеки, миру і стабільності».

Дивіться також: НАТО тренує війська Грузії на новому танковому полігоні біля Тбілісі.

У Міністерстві закордонних справ ГРосії розкритикували відкриття центру НАТО в Грузії. «Ми розцінюємо цей крок як продовження провокаційної політики Альянсу, яка націлена на розширення свого геополітичного впливу, причому часто з використанням ресурсів країн-партнерів блоку. Розміщення військового об’єкту НАТО в Грузії стане серйозним дестабілізуючим фактором для безпеки в регіоні», – заявила речниця відомства Марія Захарова. За словами офіційного представника МЗС, «Росія і надалі виконуватиме міжнародні зобов'язання щодо надійного забезпеченню безпеки своїх союзників – республіки Південна Осетія і республіки Абхазія».

Як повідомлялося, у НАТО не визнають угоду між Росією і Південною Осетією.

Як відомо, так звана "Республіка Південна Осетія" існує на територіях, анексованих у Грузії за допомогою російських окупаційних військ під час воєн у 1992 та 2008 роках. "Держава" визнана тільки Російською Федерацією, Венесуелою, Нікарагуа та Науру.