На Київщині судді районного суду повідомили про підозру в хабарництві

4 Серпня 2015, 17:15

Судді одного з районних судів Київської області оголосили підозру в хабарництві. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Згідно з повідомленням, заступник Генерального прокурора України Юрій Столярчук здійснив повідомлення про підозру судді одного з районних судів Київської області у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3, ч. 4 ст. 368 КК України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої йому влади, повторно, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Читайте також: Топ-10 найбільших хабарів в Україні за минулий рік

Суддя підозрюється в тому, що всистематично вимагав та одержував від фізичних осіб неправомірну вигоду за винесення на їх користь рішень у справах про адміністративні правопорушення, а також за постановлення у кримінальному провадженні обвинувального вироку та задоволення заявленого потерпілим цивільного позову.

Санкції статей, за якими повідомлено про підозру, передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна.