Порошенко дозволив охочим не демобілізуватися і залишитися в армії

31 Липня 2015, 16:27

Президент України Петро Порошенко дозволив не демобілізовуватися усім охочим продовжити військову службу. Відповідний указ, яким вносяться зміни в указ президента про демобілізацію 12 червня 2015 року опублікований на офіційному порталі глави держави.

Таким чином, Порошенко вніс зміни до указу від 12 червня 2015 року № 328 "Про звільнення з військової служби військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації в особливий період згідно з указом президента України від 21 липня 2014 року № 607 Про часткову мобілізацію". Зокрема, зазначається: "статтю 1 доповнити словами "крім тих, які висловили бажання продовжувати військову службу".

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також: Мобілізація: місцями «косять» 73% призовників

Раніше прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України повідомила, що більшість військовослужбовців, які були призвані в ході третьої черги часткової мобілізації демобілізують у вересні з огляду на те, що зараз подовжено терміни підготовки нових мобілізованих, які прийдуть їм на заміну.

Як повідомлялося, третя хвиля мобілізації була оголошена у липні 2014 року. Тоді ж Порошенко підписав закон про підвищення граничного віку військовозобов'язаних у запасі.