Хілларі Клінтон заявила, що буде наймолодшою жінкою – президентом США

14 Червня 2015, 17:57

Хілларі Клінтон офіційно вступила в передвиборну кампанію, розпочавши боротьбу за висунення кандидатом на пост президента США від Демократичної партії. Про це інформують ЗМІ.

"Можливо, я буду не наймолодшим кандидатом на цих виборах, але я буду наймолодшою ​​жінкою – президентом Сполучених Штатів", – заявила Клінтон у Нью-Йорку, виступаючи перед тисячами своїх прихильників.

Колишня перша леді та екс-держсекретар США підкреслила, що процвітання має стосуватися всіх громадян країни, а не тільки керівників і вищих менеджерів компаній: "Америка не може досягти успіху, якщо не досягнете успіху ви".

Вона виступила за контроль над фінансовими ринками, податкову реформу, рівну оплату праці чоловіків і жінок, які виконують рівноцінну роботу, загальне дошкільне навчання, а також за заборону дискримінації гомосексуалістів та їхніх сімей.

Зовнішній політиці Клінтон присвятила невелику частину виступу, підкресливши необхідність зміцнювати безпеку Америки.

Нагадаємо, Клінтон була основним суперником Барака Обами під час його висунення в якості кандидата на посаду Президента від демократичної партії в 2008 р. Після закінчення виборчої компанії погодилася очолити відомство і стати 67-м державним секретарем США. Незадовго до старту нової президентської гонки в 2012 р. вона оголосила, що незалежно від результатів виборів покине свій пост. У лютому 2013 р. Клінтон склала повноваження державного секретаря США.

Барак Обама на конференції 12 квітня сказав, що Хілларі Клінтон буде чудовим Президентом.

Нагадаємо, у вересні 2013 року Держсекретар США Хіларі Клінтон заявила, що підтримує європейську інтеграцію України.

У березні 2014 року колишній держсекретар провела паралелі між анексією Криму та методами, які використовувала нацистська Німеччина у 30-х роках минулого століття. Тоді ця заява викликала резонанс, бо позиція Клінтон йшла в розріз із офіційною, досить поміркованою, позицією США. Політичні оглядачі розцінили її крок як заявку на участь у виборах 2016 року.