Порошенко нагородив військових, які впіймали під Щастям російських ГРУшників

29 Травня 2015, 18:09

Під час робочої поїздки до Донецької області президент України Петро Порошенко нагородив українських військовослужбовців, що затримали російських диверсантів під Щастям. Про це інформує прес-служба глави держави.

Зазначається, що Порошенко зустрівся з військовослужбовцями 92-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України, які затримали російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова у бою під Щастям 16 травня, та вручив військовим високі державні нагороди. 

«Командир механізованої роти Юрій Бондаренко, командир розвідувального взводу розвідувальної роти Богдан Козачек та командир 92-ї окремої механізованої бригади Віктор Ніколюк були нагороджені орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Заступник командира взводу – командир відділення технічного обслуговування бронетанкової техніки взводу технічного забезпечення механізованого батальйону Євген Залогін, розвідник-снайпер Андрій Ольхович-Новосадюк та старший помічник гранатометника Станіслав Шляхтович були нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цієї ж нагороди було удостоєно і старшого водія взводу Вадима Пугачова, який загинув під час бою», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, у штабі АТО в Краматорську президент провів нараду з керівництвом антитерористичної операції, на якій відзначив професіоналізм військовослужбовців.

Читайте також: ГРУшник Єрофєєв: українські військові повертаються як герої, а у нас "цікаво виходить".

Як повідомлялося, суд узяв під варту обох російських військових, затриманих у травні під Щастям.

Зауважимо, російські спецназівці потрапили в полон, коли у складі диверсійно-розвідувальної групи намагалися захопити стратегічний міст в районі Щастя.

Один з військових РФ – Алєксандр Алєксандров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Він розповів про те, що група базувалася в Луганську, а приїхав в Україну «захищати» область. Александров під час допиту також назвав всі прізвища та позивні членів їхньої групи. Другий – капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

У Росії і у бойовиків заявили, що вони є співробітниками так званої «народної міліції «ЛНР».

У Кремлі намагаються відхреститись від полонених росіян. Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що російських військових на Донбасі немає, а питання про перевірку інформації із затримання спецназівців потрібно адресувати не в Кремль, а в Міноборони.

Пізніше в Міноборони Росії назвали затриманих в Україні працівників ГРУ «колишніми військовими», і попросили їх звільнити.

Також читайте: Захід про «секретні» втрати Кремля на Донбасі: Гасло про росіян, які не кидають своїх, вже не актуальне.

20 травня в інтерв'ю товариш по службі затриманого російського спецназівця заявив, що той не звільнявся зі служби.

20 травня Лубківський повідомив, що затриманим оголосили про підозру в тероризмі.

Крім того, 21 травня СБУ заявила, що російські спецназівці перебувають в Україні з березня минулого року.

Читайте також: Полонені на Донбасі військові РФ: костромські десантники, нижньогородські танкісти та спецназівці з Тольятті.