UniCredit Bank обурений діями СБУ

25 Травня 2015, 19:54

UniCredit Bank обурений методами роботи Служби безпеки України, чиї працівники провели обшук і вилучили документи щодо деяких клієнтів і партнерів банку, блокувавши роботу відділень, хоча банк надавав усю необхідну інформацію у встановлені терміни. Про це заявила перший заступник голови правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.

"Банк надав усю інформацію, максимально сприяючи слідству… Проте працівники СБУ пішли на блокування роботи відділень, обмеження пересування співробітників тощо", – сказала вона.

Савощенко нагадала, що два роки тому в банку був аналогічний негативний досвід, коли проводилися обшуки в офісах банку за рішенням донецького суду й операційна діяльність була практично заблокована.

"До сьогодні ми були впевнені, що такі методи роботи вже ніколи не використовуватимуть у нашій країні", – заявила Савощенко.

Вона наголосила, що UniCredit Bank як законослухняний учасник ринку завжди надає таку інформацію щодо рішень суду у встановлені терміни, тому не було потреби вдаватися до обшуку.

Наразі всі відділення банку працюють, зазначила заступник голови правління.

"До роботи банку в СБУ претензій немає. Ми європейський комерційний банк і працюємо повністю в законодавчому полі. Але ми не хочемо, щоб нас залучали до політичних ігор в Україні, чим, враховуючи характер інформації, і є сьогоднішні події", – наголосила Савощенко.

Нагадаємо, Головне управління СБУ провело обшук і вилучило документи в UniCredit Bank, посилаючись на рішення Печерського райсуду міста Києва з розслідування кримінальної справи за статтею "Фінансування тероризму". У СБУ зазначили, що провадять слідчі дії в офісі UniCredit Bank – ПАТ "Укрсоцбанк" у Києві для зупинки можливих операцій, спрямованих на фінансування тероризму з боку окремих юридичних і фізичних осіб, а до самого банку у спецслужби претензій немає.

Позначки: