Окупаційна “влада” будує міст через Керченську протоку

17 Травня 2015, 14:58

На околиці Керчі стартували роботи з будівництва моста через Керченську протоку. Про це повідомили на сторінці спільноти "Мій Сімферополь" у Facebook.

Зазначено також, що разом з тим роботи з будівництва моста вже йдуть на узбережжі Краснодарського краю і косі Тузла.

На окраине Керчи стартовали работы по строительству моста через Керченский пролив.Напомним, вместе с этим, работы по строительству моста уже идут на побережье Краснодарского края и косе Тузла.

Posted by Mysimf – Мой Симферополь on 16 Май 2015 г.

Як відомо, російський уряд визначив, що будівництвом моста займеться компанія "Стройгазмонтаж", що належить російському мільярдерові Аркадію Ротенбергу.

Збудувати міст планують до кінця 2018 року. Загальна довжина транспортного переходу складе 19 км.

Раніше в МЗС РФ заявили про закінчення дії угоди про будівництво моста через Керченську протоку між Росією і Україною: "Припинилася дію угоди між урядом РФ і Кабміном України про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, підписаного в Москві 17 грудня 2013 року" .

Нагадаємо, у 2014 році прем'єр-міністр Росії Мєдвєдєв підписав розпорядження створити компанію для будівництва мосту через Керченську протоку.

Крім того, в Росії розроблено законопроект, згідно з яким землі під будівництво Керченського мосту в окупованому Криму у жителів півострова зможуть відбирати без згоди власників. 

Читайте також: Пропускна здатність Керченської переправи в 5 разів менша за необхідну для забезпечення Криму харчами – експерт