Експерт: Конфігурація оновленої банківської системи стане зрозумілою до кінця року

3 Квітня 2015, 22:10

Багатьох українців цікавить, коли очищення банківської системи закінчиться, а ризик для грошей, покладених на депозит у будь-яку фінустанову, буде мінімальним. Про це в черговому числі «Українського тижня» пише Любомир Шавалюк.

"Якихось оцінок цих термінів від офіційних осіб дочекатися важко. Але кілька місяців тому на ринку ходили чутки, нібито МВФ наполягає, щоб у результаті консолідації банківського сектору в Україні залишилося близько 70 кредитних корпорацій. Якщо ці розмови небезпідставні, то для виконання такого «завдання» НБУ повинен вивести з ринку ще понад 60 банків, а, роблячи це з темпом п’ять установ за місяць, він мав би впоратися до кінця першого півріччя наступного року", – зазначає експерт.

На його думку, чим більше банків уже виведено, тим менші ризики тих, які залишаються працювати. Конфігурація оновленої системи стане зрозумілою до кінця року: за цей період економіка пройде дно, якщо не буде дальшої військової експансії з боку агресора. Після його завершення перед народним господарством України й банківським сектором зокрема можуть відкритися досить світлі перспективи розвитку.

Детальніше читайте в матеріалі "Очищення крові" в черговому числі журналу "Український тиждень"