Петр Друлак: Треба усіма доступними способами розширити територію під контролем Києва

2 Квітня 2015, 23:40

Потрібно зробити все можливе, щоб українці контролювали максимум своїх земель і щоб мінських угод, які ґрунтуються на визнанні чинного кордону між Україною та Росією, дотримували всі сторони. Про це в інтерв’ю "Українському тижню" заявив заступник міністра закордонних справ Чеської Республіки Петр Друлак.

"Кордон – та межа, яка повинна бути під контролем українців. Такою є дорожня карта на сьогодні. Запитаєте мене, як діяти в разі неуспіху цієї стратегії. Думаю, тоді ми матимемо інші переговори й шукатимемо нове рішення. Зробімо сьогодні щось, аби мінські угоди залишилися чинними", – зауважив Друлак.

"Маю певний оптимізм щодо українського майбутнього, бо у вас є яскраве громадянське суспільство, лідери якого, попри те що вже минув рік по революції, не стали частиною державних структур. Вони – резервуар оптимізму. В дійсності вашої країни справді існує багато речей, які розчаровують, відверто кажучи, поганих, але водночас намітилися й точки правильних змін. Уряд має продовжувати позитивні зрушення в царинах, де є прогрес, і водночас реформувати й змінювати ситуацію там, де позитивних тенденцій не помітно. Не виключаю, що дієва й успішна Україна стане привабливою для тих, хто нині воює проти офіційного Києва. Маєте величезні терени, підвладні урядові лише формально, і завдання нині в тому, щоб усіма доступними способами розширити територію під контролем Києва, влада якого деінде підважується зараз", – переконаний заступник міністра закордонних справ Чеської Республіки.

Детальніше читайте інтерв’ю Петр Друлак: «Євроскептицизм у Чехії зараз іде на спад» в черговому номері журналу "Український тиждень".