Держприкордонслужба витратила 163 млн грн на облаштування кордону з РФ

12 Березня 2015, 13:15

Державна прикордонна служба використала 163 млн грн на облаштування кордону з Росією. Про це на брифінгу 12 березня заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Наприкінці року Державна прикордонна служба отримала 235 млн грн для реалізації проекту інженерного облаштування українсько-російського кордону і адміністративного кордону з тимчасово окупованої АР Крим. З цих коштів було використано 163 млн грн", – повідомив спікер.

За його словами, ці кошти було спрямовано на облаштування позицій прикордонників в смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень. Також було облаштовано майже 50 блокпостів, закуплені станції зв'язку, облаштовані місця для проживання особового складу, модулі для несення служби, а також інженерне облаштування позицій прикордонників.

За словами Слободяна, на українсько-російській ділянці облаштовано понад 137 км протитанкових ровів, понад 86 км інженерних огорож, оновлено понад 1000 км контрольно-послідовних смуг.

"Загалом, наразі, на поточний рік передбачено 300 млн грн для виконання першої черги інженерних робіт. Перший транш у розмірі 30 млн очікуємо в березні. Як тільки кошти надійдуть і дозволятиме погода, активна фаза інженерних робіт відразу ж поновиться", – зазначив Слободян.

Нагадаємо, у 2014 році повідомляли про виділення грошей на реалізацію проекту «Стіна», зокрема 100 млн грн у вересні та 235 млн грн у листопаді, однак ці кошти виділялися не на нові проекти, а на вже існуючі.

Крім того, 24 січня Держприкордонслужба повідомила Тиждень.ua, що текст проекту розпорядження «Про затвердження плану заходів щодо побудови охорони українсько-російського державного кордону та адміністративного кордону з Автономною Республікою Крим», який було затверджено на засіданні уряду 17 вересня 2014 року, в Адміністрації Держприкордонслужби відсутній.