На Сумщині двом працівникам прокуратури оголосили підозру за затримання майданівців

16 Січня 2015, 23:59

Прокуратура Сумської області оголосила про підозру двом працівникам місцевої прокуратури з приводу залучення учасників сумського Євромайдану до кримінальної відповідальності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Прокуратурою Сумської області 16 січня 2015 року двом працівникам прокуратури оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 372 КК України (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, а також з іншою фальсифікацією)", – сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що прокуратурою було проведене розслідування, в результаті якого було встановлено, що підозрювані посадові особи, не маючи законних підстав, 27 січня 2014 року притягнули до кримінальної відповідальності п'ятьох учасників Євромайдану, що проходив у Сумах 25 – 27 січня 2014 року, чим грубо порушили їхні права як громадян України.

Крім того, наразі досудове розслідування триває, перевіряється причетність інших працівників прокуратури та правоохоронних органів щодо неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту.

Зазначимо, що ч. 2 ст. 372 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.