Екс-міністр Захарченко презентує благодійний фонд у Криму

14 Січня 2015, 18:21

Міністр внутрішніх справ за часів уряду Миколи Азарова Віталій Захарченко 16 січня презентуватиме в окупованому Криму благодійний фонд "Юго-восток". Про це повідомили кримські ЗМІ, які отримали запрошення на захід.

«Президент благодійного фонду «Південний Схід» Захарченко Віталій Юрійович запрошує вас взяти участь у презентації фонду та проведенні заходів, присвячених дню заснування спецпідрозділу «Беркут», – йдеться у анонсі.

Окрім презентації, до програми заходу також включені виставка картин і фоторобіт «Погляд художників Південного Сходу», концерт. Організатори анонсують участь «керівництва» Криму та Севастополя.

Євген Ростецький, який в анонсі представлений як працівник благодійного фонду, телефоном повідомив, що Захарченко особисто візьме участь у заході та відповість на запитання журналістів.

Презентацію заплановано у Севастопольському інституті банківської справи.

У прес-службі «уряду» Севастополя повідомили, що поки не мають інформації щодо цього заходу.

Як відомо, раніше тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів і окремих посадових осіб під час масових акцій протесту в Києві дійшла висновку, що колишній очільник МВС Захарченко створив організоване злочинне угруповання на базі силових структур. Комісія направила всі зібрані дані до Генпрокуратури із проханням відповідно кваліфікувати дії посадовця.

Також повідомлялося, що Генпрокуратура України підозрює Захарченка у скоєнні низки злочинів.

За інформацією СБУ, Захарченко може брати участь у фінансуванні терористів на Донбасі.