Київські виші не зможуть прийняти всіх студентів-переселенців – Квіт

24 Листопада 2014, 15:27

Не всі студенти-вимушені переселенці зможуть влаштуватися на навчання у виші Києва та інших великих міст. Про це на засіданні круглого столу заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, пояснюючи процедуру зарахування на нові місця навчання студентів, які переселилися із зони АТО в інші регіони.

Міністр зазначив, що, згідно з правилами, у кожну групу кожного вишу за тією чи іншою спеціальністю можна додатково набирати 5 студентів до штатної чисельності групи. Якщо ці місця вже зайняті іншими студентами-вимушеними переселенцями, то пошукачеві на таке місце виш зобов'язаний видати аргументовану письмову відмову з поясненням.

Разом з тим Квіт запевнив, що всі студенти-вимушені переселенці зможуть продовжити навчання за обраними спеціальностями в інших вишах України.

Нагадаємо, наразі з Донбасу вже евакуювали більше десяти вишів.

Зокрема, 3 листопада Донецький національний університет відкрився у Вінниці. Виш розмістився у приміщеннях заводу "Кристал".

13 жовтня Луганський державний медичний університет прийняв рішення переїхати з Луганська в місто Рубіжне Луганської області.

Раніше з Луганська переїхали Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля та Луганський національний університет імені Тараса Шевченка у Сєвєродонецьк та Старобільськ Луганської області відповідно. 

Згодом стало відомо, що Донецький юридичний інститут МВС України через військові дії на Донбасі рішенням керівництва МВС передислоковано у Кривий Ріг, а Луганський університет внутрішніх справ ім. Дідоренка – у Суми.