Роман Безсмертний: Яценюк міг закласти фундамент реформ, але стара система бере реванш

20 Листопада 2014, 14:57

Уряду Арсенія Яценюка мало вистачити часу на те, щоб закласти нові реформи і зруйнувати стару систему, але змін не відбулося. Про це заявив в інтерв'ю Тиждень.ua Роман Безсмертний, один із лідерів Майдану-2004, нині голова партії «Третя Українська Республіка.

«Першої каденції Яценюка було достатньо, щоб закласти фундамент реформ, треба було зруйнувати систему. Але нічого не відбулося», – каже Безсмертний.

«З погляду подій 2004 року, уже в лютому, для мене було очевидно, що реваншу уникнути неможливо. Я, мабуть, уперше публічно про це скажу. В січні пропонував Вікторові Андрійовичу (Ющенко – Ред.) піти на такий крок і заради єдності України прем’єр-міністра вибрати з кількох кандидатур, як-от Кушнарьов, Яцуба, Гриневецький, Єфремов. А чому? Бо розумів, що коли їх не задіяти до процесу державотворення, то вони стануть ворогами цієї держави. Для мене то було альфа і омега», – згадує експерт.

Безсмертний додає, що вже тоді «чудово було видно, що ці люди ніби загнані в кошару».

Сьогодні, на думку Безсмертного, усе повторюється один в один.

«Прихід першого уряду, спроби реформ – і все назад. Мені це нагадує американську пісеньку про павука, що дереться по водостічній трубі. Його змило, він знову дереться, потім його знову змиває. Зараз точнісінько така сама ситуація», – наголошує політик.

Повний текст інтерв'ю читайте у черговому числі журналу "Український тиждень", №47.