В проект Коаліційної угоди включили повернення Криму й Донбасу

15 Листопада 2014, 11:08

Повернення Криму й відновлення контролю над Донбасом закріплені в проекті Коаліційної угоди. Про це йдется в тексті угоди, опублікованому на сайті “Блоку Петра Порошенка”.

«Формування та реалізація державної політики, спрямованої на фактичне повернення Автономної Республіки Крим та м. Севастополя до складу України, а також на  відновлення діяльності законних органів влади на всій території Донецької та Луганської областей», – йдеться у пункті 6.1 проекту документа.

Зокрема, підписанти угоди збираються забезпечити «всебічну протидію» окупантам і терористам, в тому числі, шляхом судових позовів у міжнародні інстанції.

Серед іншого – формування та реалізація державної інформаційної політики задля підиримки українців, які проживають на Донбасі чи в Криму.

Нагадаємо, 10 листопада ЦВК оголосила остаточні результати виборів по партійних списках, за якими до парламенту проходять шість політсил. Таким чином у переговорах про утворення коаліції не беруть участі тільки обранці від"Опозиційного блоку".