Міжнародна ідентифікаційна система вже позначила вертольотоносець “Владивосток” як російський

14 Листопада 2014, 19:53

Aвтоматична ідентифікаційна система AIS, що визначає належність кораблів,  позначила вертольотоносець "Владивосток" типу "Містраль" як російський. Про це йдеться на сайті AIS.

При цьому на сайті поки залишається уточнення про те, що французький корабель у даний момент базується у Франції, місцезнаходження судна – Сен-Назер.

Досі вертольотоносець "Владивосток", збудований на верфі STX France, позначався як корабель ВМС Франції.

Нагадаємо, Франція відтермінувала передачу Росії першого "Містраля".

Як повідомлялося, раніше у РФ заявили, що отримають "Містраль" 14 листопада. Рособоронэкспорт отримав запрошення до французького Сен-Лазера саме на цю дату. Тим часом, у Франції не підтвердили цю інформацію.

Раніше Франція з урахуванням ситуації в Україні визнала невідповідними умови для постачання Росії першого вертольотоносця типу "Містраль".

Нагадаємо, що Франція має чинний контракт з Росією на будівництво чотирьох вертольотоносців типу "Містраль", які можуть використовуватися для Чорноморського флоту РФ.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що його країна не припинятиме військової співпраці з Росією.

Тим часом, глава адміністрації російського президента Сєргєй Іванов заявляв, що Росія буде судитися з Францією у разі непостачання вертольтоносців і вимагати відшкодувати неустойку за контрактом.