МВС, ЗСУ та Нацгвардія охоронятимуть виборчі органи на Донбасі – Аваков

23 Жовтня 2014, 13:54

МВС спільно з Нацгвардією та Збройними силами готове зупинити будь-яку провокацію під час виборів на Донбасі. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час урядової наради.

"Окремо звертаю увагу на Донецьку та Луганську області. На цих територіях у низці політичних партій є ілюзії, що вони шляхом силового тиску або маніпуляціями, скориставшись складною ситуацією в цих областях, зможуть добитися результату. Я рішуче заявляю, що МВС повністю забезпечено всіма резервами, спільно з Нацгвардією і ЗС України зупинить будь-яку провокацію", – наголосив міністр.

За словами Авакова, всі виборчі органи на території Донецької та Луганської областей "будуть взяті під відповідну охорону".

"Якщо хтось хоче і думає, що може отримати депутатський мандат ціною жорстких активних кримінальних дій, отримає в результаті не мандат, а кілька тюремних термінів. В цьому ми налаштовані дуже рішуче", – додав міністр.

Всього охорону громадського порядку виборчого процесу, за словами Акакова, будуть здійснювати на виборах 82 тис. міліціонерів. З них 61 тис. буде займатися безпосередньо охороною виборчої документації, виборчого процесу.

Нагадаємо, за інформацією ЦВК вибори на Донбасі відбудуться щонайменше у 15 округах з 32.