У Києві цьогоріч демонтували більше тисячі кіосків

6 Жовтня 2014, 23:55

У Києві з початку 2014 року демонтовано 1 тис. 144 тимчасових споруд. Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища.

Зокрема, 846 МАФів демонтовано силами КП «Київблагоустрій», решта 298 – районними у Києві державними адміністраціями. Так, протягом минулого тижня працівники КП «Київблагоустрій» у Голосіївському районі демонтували незаконно встановлені тимчасові споруди на вул. Васильківській, 100, просп. Академіка Глушкова, 2, 16 та 22, а також вул. Червоноармійській, 72. Біля станції метро «Олімпійська» було демонтовано 3 тимчасові споруди, які були встановлені повторно після проведення демонтажу. У Дарницькому районі був проведений демонтаж на вул. Олександра Мішуги, 4. У Деснянському районі нововстановлені тимчасові споруди були демонтовані на вул. Миколи Матеюка, 2, та вул. Братиславській, 14б. У Шевченківському районі – на вул. Пушкінській, 13/6. Біля станції метро «Лісова» зі сторони Броварського проспекту силами працівників КП «Київблагоустрій» було звільнено 20-метрову зону. Також за допомогою спецтехніки КП «Київблагоустрій» від незаконних тимчасових споруд було звільнено територію велотреку за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 58. Зазначені тимчасові споруди заважали безперешкодному використанню велосипедної доріжки любителями велоспорту, йдеться в повідомленні.

У Святошинському районі на вул. Картвелішвілі, на численні скарги мешканців було демонтовано тимчасову споруду площею понад 80 кв. м., яка була незаконно встановлена вночі на зеленій зоні прибудинкової території.

Крім того, в КМДА зазначили, що на території міських пляжів і зон відпочинку було демонтовано 28 малих архітектурних форм, розташованих із порушеннями чинного законодавства України.

Роботи з демонтажу тривають.