Семенченко: у бійців в Іловайську боєкомплекту лишалося на одну добу

29 Серпня 2014, 13:57

"Мені повідомили, що боєкомплекту лишилося на одну добу. Я можу зараз уже спокійно про це писати, бо вночі наші захопили два КАМАЗа з БК у сепаратистів плюс прорвався ще один вантаж, причому дивом", – написав Семенченко

Він також додав, що бійцям і їх командирам не повідомили ціль штурму міста.

"Кому передати місто, якщо ми все таки "всупереч" (усьому) візьмемо над ним повний контроль? Якби хоч хтось взяв і сказав "тримайтеся, до такого то числа, ваша задача така то", або "тримайтеся, ви відволікаєте сили противника", ми б зрозуміли. Але до того моменту була розбита вся наша артилерія і виродки (бойовики) до нас більше не совалися, вони просто методично розстрілювали хлопців з "градів" і "ураганів" з Донецька та території РФ", – розповів Семенченко.

"А далі вдарив ворог з сектора "Д" і "відійшли" підрозділи ЗСУ, які повинні були прикривати нам тили. Я впевнений, що такого наказу у них не було. Вони просто "відійшли", деяких із них ловили аж за 150 км від місця дислокації. А потім ударив ворог від Новозовска, а потім ударив ворог з Моспиного на Старобешевого. І ми потрапили в оперативне оточення", – написав Семенченко.

Він додав, що згодом до заблокованих бійців направили бригаду Нацгвардії, але дорогою її "розвернули" назад.

"А потім була бригада Нацгвардії, яку відправив до нас Міністр МВС і командувач Нацгвардії на допомогу… А потім незрозумілий наказ розвернути її на 180 градусів. Наказ командувача АТО. Я зрозумів, що нічого вже зробити не міг. І звернувся до людей із закликом вийти під Генштаб. А потім відбувся пікет біля АП. Його організовував не я. Бійці додзвонилися до київських журналістів, автомайдану і машина закрутилася", – написав Семенченко.

"Далі були мітинги і спроби провокаторів бити скло і ламати паркани. Мене виводили по телефону на гучний зв'язок і я просив людей не втрачати людську подобу і лишатися українцями. І на цьому піарилися всі, кому не лінь. А по ТБ лилася звичайна брехня "допомога близька", – додав комбат "Донбасу".

Нагадаємо, бої сил АТО з терористами в Іловайську тривають з 18 серпня. 27 серпня, прес-секретар інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що силам антитерористичної операції в Іловайськ направлено допомогу. Крім того, Лисенко відзначив, що "частину поранених евакуйовано".

Водночас, комбат батальйону "Донбас", частина бійців якого перебуває в оточеному Іловайську, повідомив, що військові підкріплення не отримували і досі не можуть евакуювати поранених.

У Києві 27 та 28 серпня відбулися мітинги на підтримку військових. Учасники акцій вимагали від Міноборони та президента направити допомогу оточеним силовикам та надати їм важке озброєння.

29 серпня Семенченко повідомив, що під час спроби прориву з оточення військові потрапили у засідку і зайняли кругову оборону. Він також наголосив, що рішення про прорив узгоджене з командуванням АТО.

Згодом стало відомо, що з оточеного бойовиками міста вдалося вирватися групі журналістів. Військові продовжують бій.