В інтернатах у зоні АТО досі залишаються 119 дітей-сиріт

18 Серпня 2014, 14:25

У МЗС підкреслили, що заяви російських чиновників, зокрема Уповноваженого президента РФ з прав дитини Павла Астахова про те, що українська влада заборонила вивозити дітей із зони АТО – не відповідають дійсності.

"Станом на сьогодні зі сходу України евакуйовано 1508 українських дітей вказаної категорії. Водночас, 119 дітей все ще продовжують перебувати у Краснодонському та Ровеньківському будинках-інтернатах. При цьому, зусиллям причетних органів державної влади України щодо їх вивезення всіляко перешкоджають представники терористичних формувань. Не виключається, що терористи знову здійснюватимуть спроби викрадення та незаконного вивезення дітей до Російської Федерації, у тому числі під прикриттям гучної риторики пана Астахова", – йдеться у коментарі МЗС.

Також у зовнішньополітичному відомстві наголосили, що українська влада робить усе для безпечної евакуації до спокійних регіонів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей з особливими потребами, які продовжують перебувати в закладах соціального захисту дітей та інтернатах Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, терористи неодноразово вдавалися до викрадення та утримання дітей з інтернатів Донеччини та Луганщини, а також незаконно вивозили їх до Росії.