Туреччина вимагає впустити лідерів Меджлісу до Криму

8 Липня 2014, 14:35

Повідомляється, що 7 липня голова МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу зустрівся  в Анкарі з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим і главою Меджлісу Рефатом Чубаровим. Після розмови Давутоглу закликав Росію змінити ставлення до лідерів кримськотатарського народу.

"Кримські татари очікують скасування заборони на в'їзд до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву та голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову. Ми закликаємо змінити ставлення до кримськотатарського народу", – наголосив Давутоглу.

Також міністр заявив, що кримські татари можуть розраховувати на підтримку Туреччини: "Кримськотатарський народ на чолі з Меджлісом переживе цей складний період… Як і завжди Туреччина буде разом з кримськими татарами".

Як повідомлялося, 5 липня Росія заборонила в'їзд до окупованого Криму голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову.

Також нагадаємо, що 28 травня оголосили про арешт сина лідера Меджлісу Мустафи Джемілєва, а 12 червня Джемілєв заявив, що "є всі ознаки того, що Меджліс закриють та заборонять у Криму".