Яценюк: Якщо Рада не співпрацюватиме з урядом, на неї чекає переформатування

4 Липня 2014, 12:08

«Якщо не буде спільного бачення і спільної роботи для врятування країни… в країні буде переформатування Верховної Ради, уряду і коаліції», – сказав Яценюк.

Крім того, під час виступу у парламенті прем’єр поскаржився, що за останні чотири місяці ВР підтримала лише один базовий законопроект внесений Кабміном, який дав можливість отримати перший транш МВФ. Він нагадав, що для решти траншів треба приймати інші закони.

"На жаль, інші два десятки законопроектів, внесених урядом, не знайшли підтримку депутатів", – заявив Яценюк.

За його словами, парламент підтримав низку законів, які не підкріплені державним бюджетом і їх неможливо виконати:

"За останні 4 місяці прийняті закони, які до 2016 року вимагають витрат 11.5 мільярдів гривень, яких немає. Вже прийняті і перебувають на підписі ще додатково 6 законів України, які загалом до 2016 року передбачають бюджетні видатки ще 34 мільярда гривень», – повідомив прем’єр.

"Цих грошей немає!", – наголосив він.

Цю ситуацію Яценюк назвав "шоу необмеженого популізму й брехні людям".

Глава уряду підкреслив, що на енергетичному ринку склалася надкритична ситуація. Країна знаходиться на межі, тим більше в умовах війни з Росією.

"Щоб виграти будь-яку війну треба об'єднуватися, мати відповідальність політичну і громадянську перед 45 мільйонною державою", – закликав прем'єр.

Як відомо в четвер Кабмін звернувся до ВР з пропозицією схвалити закони, від яких залежить енергетична безпека країни. Однак парламент не підтримав пропозиції уряду.

У п'ятницю депутати вирішили повернутись до розгляду цього питання. Фракції "УДАР" та "Свобода" заявили, що готові підтримати відповідні законопроекти за умови, якщо будуть враховані їхні зауваження.