Терористи не дали залізничникам вивезти з Луганська більше 500 дітей-сиріт

5 Червня 2014, 11:56

У відомстві зазначили, що для вивезення дітей з Луганська сформували спеціальний додатковий поїзд із 11 вагонів, який вирушив з Одеси до Луганська, куди мав прибути вранці 5 червня за спеціально розробленим графіком.

"Однак керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки дало вказівку Донецькій залізниці повідомити Одеську та Придніпровську залізниці про те, що цей поїзд прийматися не буде. Через такі дії Укрзалізниця вимушена була повернути поїзд назад до Одеси", – заявили в Укрзалізниці.

"Також керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки перешкоджає організації вивезення мешканців цих регіонів, не погоджуючи додаткових поїздів складами залізниць України до Донецька та Луганська", – додали у відомстві.

В Укразлізниці наголосили, що попри такі дії, будуть і надалі "робити все можливе для евакуації дітей і мешканців із небезпечних регіонів".

"При цьому діти будуть перевозитися безкоштовно", – наголосили в Укрзалізниці.

Як повідомлялося раніше, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що сепаратисти планують «евакуювати» близько 200 дітей зі Слов'янська і відправити їх на якийсь час до Криму та Підмосков'я.

Згодом стало відомо, що автобус із дітьми перебуває на блокпосту терористів.  Згодом їх начебто вивезли до дитячого табору "Артек" у Криму.

Пізніше інформацію про те, що дітей таки вивезли до Криму, підтвердила представник Уповноваженого ВР з прав людини з питань дотримання прав дитини Аксана Філіпішина.

Втім, до "Артеку" діти не потрапили. Натомість їх начебто поселили у санаторії "Радість".