У Варшаві Порошенко поговорив із Керрі, а зараз зустрічається з Обамою

4 Червня 2014, 11:55

До цього вже відбулися зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі та президентом Польщі Броніславом Коморовським.

Після зустрічі планується коротка зустріч президентів з пресою.

Напередодні Обама заявляв, що під час зустрічі з Порошенком хоче почути, чого зараз потребує Україна і що для неї зараз буде найкориснішим.

Перед цією зустріччю Порошенко уже зустрівся з держсекретарем США Джоном Керрі. Під час бесіди Керрі висловив захоплення українцями.

"Те, що сталося в Україні, є показовим та прекрасним прикладом для усього світу – хоробрості, рішучості та відданості до свободи", – сказав він.

Керрі також відзначив, що Порошенко здобув переконливу перемогу у позачергових президентських виборах 25 травня, котра, за його словами, без сумніву, дає йому мандат на те, аби "вести країну в нову еру".

Порошенко у свою чергу подякував американському народові та владі за підтримку українців, запевнив про бажання розвивати співробітництво з США та ЄС.

Також 3 червня у Бельведерському палаці у Варшаві відбулася зустріч президента Польщі Броніслава Коморовського та новообраного президента України Петра Порошенка.

Як відзначив міністр у Канцелярії президента Польщі Яромір Соколовський, візит Порошенка до Польщі став нагодою «поговорити про перспективи вирішення кризи в Україні, російсько-український конфлікт, а також про польсько-українську співпрацю, зокрема, підтримку Польщею українських реформ».