Путін “поважатиме вибір українського народу”, але досі переконаний, що Янукович президент

23 Травня 2014, 15:54

"Без всяких сумнівів ми з повагою поставимося до вибору українського народу. Будемо звичайно дивитися, що відбувається.. ", – сказав Путін.

Журналіст двічі ставив запитання, чи має намір Путін визнати легітимність майбутніх президентських виборів в Україні, намагаючись отримати чітку відповідь.

Путін прямої відповіді на запитання не дав.

"Набагато розумніше було б зробити те, про що президент Янукович і опозиція домовилися в Києві 21 лютого: провести референдум, прийняти нову Конституцію і на її основі обрати президента", – заявив Путін.

"Зараз будуть відбуватися вибори президента України. Не знаю в курсі ви чи ні, але строго кажучи за чинною Конституцією його не можна обирати, бо є президент Янукович, який не відсторонений у конституційний спосіб від влади", – переконаний він.

"Там всього чотири способи відсторонення: смерть – і я вважаю, що його, звичайно, хотіли знищити, друге – хвороба, яка не дає можливості виконувати обов'язки, третя – імпічмент, який не був проведений відповідно до Конституції і четверте – особиста відставка, нічого цього зроблено не було. І за Конституцією – він діючий президент", – додав Путін.

"Але ми теж хочемо, щоб врешті-решт настало хоч якесь заспокоєння. І ми з повагою поставимося до вибору українського народу", – сказав президент РФ.

Також Путін віджартувався на питання про готовність співпрацювати з переможцем виборів в Україні.

"Нехай повернуть гроші для початку розмови. Щоб створити сприятливі умови", – сказав він.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що йому буде "дуже складно" будувати відносини з українською владою навіть після виборів. 

Раніше президент РФ неодноразово ставив під сумнів результати призначених на 25 травня виборів президента України.