Фірташ з Відня проповідує сепаратизм і критикує український уряд

19 Травня 2014, 13:37

«Нам потрібна федеративна система, як і в Австрії, Німеччині чи США. Регіони повинні отримати ряд привілеїв, вибирати своїх голів та місцеву владу. Зовнішня політика повинна залишатися прерогативою центрального уряду. Україна повинна залишатися, але тим не менш в майбутньому функціонувати по-різному. По-друге, нам потрібна парламентська система. Ми не можемо бути наполовину вагітними: напівпарламентською напівпрезидентською. Якщо ми вирішимо це питання, ми усунемо багато проблем», – вважає Фірташ.

Крім того, на його думку,Україна повинна мати  такий же статус, як і Швейцарія. «Від цього виграють усі: Росія, Європа, а передусім Україна», – вважає бізнесмен.

Фірташ також негативно оцінює роботу нинішнього уряду. «Уряд не тримає ситуацію під контролем, немає більше контролю над східними областями. Армія виглядає дуже нерозумно. Найгірше: проти кого ми боремося? Проти нашого народу! Ми повинні запропонувати людям вихід. Уряд не надав жодних пропозицій з врегулювання кризи», – вважає він. 

Також Дмитро Фірташ заявив, що має свій план, як повернути Крим. «Путін нізащо не поверне нам Крим. Тож, ми повинні жити. У мене є свій жорсткий, але реалістичний план», – заявив він, проте не розкрив деталей, сказавши лише, що він би вирішував цю проблему економічним чином.

На думку Фірташа також, найбільша проблема України виходить від США та Росії. «Вони грають у геополітику, а Україна знаходиться під перехресним вогнем. Країна стала полем битви для супердержав», – заявив він.