Експерт: відсутність повноцінної президентської кампанії на Донбасі підвищить шанси кандидатів другого ешелону

8 Травня 2014, 16:57

«Наприклад, у Анатолія Гриценка прихильники зосереджені в Києві (удвічі вищий рівень підтримки, ніж по Україні загалом), а також досить рівномірно в усіх інших регіонах, окрім Донбасу й Харківщини. Електорат Олега Ляшка мешкає переважно в Центрі (окрім столиці) та на Заході, де в різних областях рівень його підтримки у півтора-два рази перевищує середньоукраїнські показники. В Центрі та на Заході зосереджена й основна частина електорату Ольги Богомолець та Дмитра Яроша», – зазначає він.

Водночас, констатує Олексієнко, шансів перемогти у другому раунді будь-який відверто проросійський кандидат усе одно не матиме.

«За даними останнього дослідження, проведеного спільними зусиллями чотирьох соціологічних служб («Рейтинг», SOCIS, КМІС, Центр Разумкова), рівень недовіри до них перевищує 70-80% (у Михайла Добкіна – 75,4%, у Олега Царьова 77%, у Петра Симоненка 82,4%). Проте він здатен завадити виходові у другий тур Юлії Тимошенко. Проти неї може серйозно зіграти значне розмивання її традиційного електорату в Центрі й на Заході Олегом Ляшком, Анатолієм Гриценком, а також Ольгою Богомолець», – зауважує оглядач.

Читайте статтю «Не перемога, а участь» Олеся Олексієнка у №19 «Українського тижня».