Силовики встановили блокпости на в’їздах до Києва, щоб запобігти провокаціям

5 Травня 2014, 17:56

"Ми почали посилену охорону громадського порядку на в'їздах до Києва з 28 квітня", – сказав він.

Бойко зазначив, що встановлено дев’ять основних блокпостів на головних магістралях навколо Києва, а також кілька додаткових блокпостів на інших дорогах, якими можна в'їхати до столиці.

Охорону правопорядку на цих блокпостах здійснюють працівники міліції, зокрема інспектори ДАІ, озброєні автоматами, і громадські активісти.

Бойко зазначив, що міліція безпосередньо координує свої дії на блокпостах з Радою сотників Майдану та громадською організацією "Київська варта".

Замначальника ГУ МВС підкреслив, що особливо ретельно перевіряються автомобілі з російськими номерами та номерами південно-східних областей.

Посилення охорони на в'їздах до Києва пов'язане з наявністю інформації про можливе прибуття до столиці груп озброєних диверсантів.

Бойко повідомив, що з початку встановлення блокпостів міліція вже виявила спробу деяких громадян провезти в Київ незареєстровану травматичну зброю.

Крім того, міліція перевіряє інформацію про перебування в Київській області кількох груп провокаторів, завданням яких є дестабілізувати ситуацію в столиці 8-9 травня.

У зв'язку з наявністю відповідної інформації міліція почала перевірку хостелів, готелів і орендованих квартир. Зокрема силовики опитують постояльців на предмет мети і термінів їх перебування в Києві.

Бойко впевнений, що саме посилення заходів з охорони громадського порядку дозволило провести святкування 1 травня в столиці без істотних пригод.

Як повідомлялось, на в'їздах до Миколаєва встановлено шість блокпостів. Крім того, раніше про створення схожих блокпостів для недопущення сепаратистів оголосили в Кіровограді, Запоріжжі, Дніпропетровську, Сумах, Черкасах, Одесі та Сумах.