У МЗС впевнені у проведенні виборів 25 травня

5 Травня 2014, 17:21

"Ми не приймаємо жодних ініціатив щодо перенесення виборів, запланованих на 25 травня. Ці вибори відбудуться так, як заплановано", – сказав Перебийніс.

За його словами, ініціативи з перенесення виборів спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні.

Перебийніс запевнив, що попри всі спроби Росії і організованих і контрольованих нею злочинних груп, які діють в Україні терористичними методами, зірвати президентські вибори в державі, в тому числі шляхом дестабілізації ситуації в східних і південних регіонах, українська влада рішуче налаштована провести їх у визначений термін.

Представник МЗС наголосив, що Україна робить все для того, щоб вибори пройшли вільно, прозоро, демократично, у відповідності з міжнародними стандартами при максимально можливій участі міжнародних спостерігачів.

Він нагадав, що станом на 5 травня ЦВК вже зареєструвала 543 спостерігача від міжнародних організацій та окремих держав.

"Президентські вибори є визначальними для подальшого розвитку України і ключовим етапом на шляху до нормалізації і стабілізації ситуації в Україні. Будь-які спроби зірвати їх проведення або заклики до перенесення дати виборів є виключно спробою перешкодити стабілізації внутрішніх процесів в Україні", – сказав Перебийніс.

Він зазначив, що в обранні президента України має бути зацікавлена і Російська федерація, якщо заяви її керівництва щодо зацікавленості у врегулюванні ситуації в Україні та налагодженні конструктивного двостороннього діалогу з Україною відповідають дійсності.

Як відомо, у Громадській палаті РФ заявили, що готують звернення в ООН і Ради Європи з пропозицією перенести президентські вибори в Україні, заплановані на 25 травня.

Як повідомлялось, Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатами в президенти нардепа Олега Царьова та екс-міністра соціальної політики Наталі Королевської. 

Як відомо, більше 80% українців готові голосувати на виборах президента.