На “Краснодонвугіллі” запевняють, що відновили виробництво після акцій протесту

27 Квітня 2014, 13:27

"Ситуація стабілізувалася. У повному об'ємі роботи йдуть в усіх очисних забоях і на поверхні. За минулу добу гірники добули 11 тисяч тонн вугілля. Досягнута угода між керівництвом "Краснодонвугілля" і шахтарським колективом, яка дозволила відновити роботу підприємства. У результаті, 26 квітня на другу зміну заступило понад 85% співробітників, подальші зміни вийшли в 100% складі. На площі поблизу адміністративної будівлі об'єднання протестувальників немає", – йдеться повідомленні.

Генеральний директор ПАТ "Краснодонвугілля" Олександр Ангеловський висловив вдячність трудовому колективу за витримку і конструктивний діалог.

"Ми змогли почути один одного – це саме те, чого чекали десятки тисяч краснодонців. Попереду нас ще чекає великий шлях із напрацювання компромісних рішень, повне перезавантаження відносин між керівниками і працівниками", – зазначив він.

Нагадаємо, 22 квітня поблизу адміністративної будівлі ПАТ "Краснодонвугілля" в Луганській області почалися акції протесту, які тривали до суботи. Був розпочатий переговорний процес між групою довіри від шахтарського колективу і керівниками "Краснодонвугілля".

Також стало відомо, що прокуратура Краснодону розпочала перевірку дотримання законодавства з питань оплати праці шахтарів.

Як відомо, «Краснодонвугілля» входить до складу гірничо-металургійного бізнесу  компанії "Метінвест" Ріната Ахметова.