У ЦВК пояснили, чому не можуть скасувати реєстрацію Царьова

24 Квітня 2014, 22:34

За його словами, є механізм скасування реєстрації кандидата на пост президента, який передбачений законом про вибори президента України.

"Підстав для ухвалення ЦВК рішення про скасування реєстрації кандидата в законі є всього 4. З інших підстав подібні рішення ухвалюватися не можуть", – пояснив Охендовський.

Серед підстав, названих головою ЦВК звернення самого кандидата із заявою про скасування його реєстрації кандидатом у президенти, припинення громадянства України кандидата на посаду президента, вибуття кандидата на постійне проживання за межі території України і визнання кандидата на посаду президента недієздатним.

"Інших підстав для скасування реєстрації депутата закон не містить. Відповідно і ЦВК, як би вона не ставилася до тих чи інших дій окремо взятого кандидата на посаду президента, не може приймати рішення про скасування його реєстрації, якщо законом це не передбачено", – пояснив він.

Окрім того, Охендовський додав, що підстав для відмови Царьову у реєстрації також не було.

Нагадаємо, проти Царьова відкрили три кримінальні провадження за сепаратизм. Тим часом, він, як народний депутат України, має статус недоторканності.

Як повідомлялося, у Донецьку Олег Царьов заявив, що готовий стати лідером так званого "Південно-східного руху". Крім того, спілкуючись із тими, хто захопив будівлю Донецької облдержадміністрації, Царьов запевнив, що зробить усе для того, щоб зірвати президентські вибори.