15 кандидатів у президенти погодилися прийти на теледебати на Першому національному

22 Квітня 2014, 18:42

Зазначається, що категоричної відмови не надходило від жодного з 23-х зареєстрованих кандидатів. На роздуми їм залишився один день.

Дали згоду на участь у теледебатах: Ольга Богомолець, Андрій Гриненко, Олександр Клименко, Валерій Коновалюк, Наталія Королевська, Ренат Кузьмін, Василь Куйбіда, Олег Ляшко, Микола Маломуж, Вадим Рабинович, Володимир Саранов, Юлія Тимошенко, Василь Цушко, Зорян Шкіряк.

Крім того, свою згоду дав і Петро Порошенко, повідомила прес -служба політика.

Листи-запрошення були направлені всім без винятку учасникам виборчих перегонів. Всі вони отримали запрошення і вже зверталися до Першого національного за роз'ясненнями щодо формату проекту.

Ще не дали остаточну відповідь Сергій Тігіпко, Михайло Добкін, Олег Тягнибок, Анатолій Гриценко, Юрій Бойко, Петро Симоненко, Олег Царьов та Дмитро Ярош.

Проект "Національні дебати" ініціювали Перший Національний, МГО "Інтерньюз- Україна" і "Громадське ТБ" з метою дати можливість виборцям оцінити кожного з кандидатів у президенти України особисто.

Кандидати в кожному випуску проекту протягом 90 хвилин будуть відповідати на питання людей, які зберуться в аудиторії: професури, студентства, громадських активістів та журналістів.

Кожен з кандидатів отримає рівні можливості в часі. Склад учасників вирішить жеребкування у прямому ефірі Першого Національного. Національна телекомпанія не буде брати грошей з кандидатів за участь у цих дебатах.

За відкритість і прозорість національних дебатів відповідає журналіст, генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, який буде модератором дискусії.

Востаннє під час виборів президента теледебати проводилися у 2004 році, перед третім туром президентських виборів, між Віктором Ющенком і Віктором Януковичем.

Наступні теледебати мали відбутися 1 лютого 2010 року перед другим туром президентських виборів, але Янукович в студію не приїхав, в ефірі півтори години пробула Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, вибори президента відбудуться 25 травня.

Національні дебати будуть транслюватися на Першому у суботу та неділю в прайм-тайм. У межах одного ефіру всім кандидатам модератор буде ставити однакові питання, час на відповідь будуть рівномірно фіксованим. Формат дебатів також передбачає окремий блок питань і відповідей між кандидатами.