Джемілєв попереджає про кровопролиття у Криму та на півдні України

1 Квітня 2014, 19:25

"Найбільше занепокоєння у нас викликає можливість збройного конфлікту і великого кровопролиття в Криму", – сказав Джемілєв. За його словами, українські військові будуть воювати, якщо російські військові почнуть рухатися через кордони України.

"Не має значення, наскільки ми слабкі у військовому відношенні в порівнянні з Росією. Ми відкриємо вогонь, якщо (російська – ред.) армія просунеться углиб материка. І навряд чи це буде в інтересах Росії або президента Путіна, але ми не можемо виключати ніяких подій. Усе це призведе до кровопролиття", – сказав Джемілєв.

Також він зазначив, що якби Україна свого часу не відмовилася від ядерної зброї, події розвивалися б інакше.

"Зараз у парламенті обговорюється питання про те щоб докласти всіх зусиль, щоб знову стати ядерною державою, незалежно від того, які зусилля для цього знадобиться докласти. Я впевнений, що якщо б ми були ядерною державою, цього б не сталося", – підсумував Джемілєв.

Нагадаємо, на неформальному засіданні Ради Безпеки ООН в Нью -Йорку 31 березня, скликаному з ініціативи представників України та Литви, Джемілєв у своєму виступі назвав референдум у Криму «цинічним» , «так званим» і «абсурдним» та розповів про брехню і цинізм російської влади.