Держзакупівлі нової влади: уряд скорочує свій автопарк, але замовляє послуг таксі на мільйони

31 Березня 2014, 17:11

Таксі для чиновників

5 березня новий прем’єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував значне скорочення автопарків державних установ. Згідно з проектом урядової постанови, у кожному міністерстві залишиться по одному автомобілю для керівників. За словами міністра фінансів Олександра Шлапака, це є європейською практикою.

Проте, відмовившись від службових автомобілів, Кабінет міністрів і Міністерство фінансів натомість замовили собі таксі на мільйони.

Так 7 березня автопідприємство Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України уклало угоди з ТОВ «Техойл» на постачання палива на загальну суму 3,92 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Окрім закупівлі пального цього року вже укладено договір на охорону автопідприємства за 660 тис грн., та комунальні послуги. Окрім того наразі тривають тендерні процедури на замовлення техогляду й ремонту для автівок Кабміну (очікувана вартість 1,93 млн грн.), постачання деталей о них (1,20 млн грн.), а також шин (1 млн грн.).

Таким чином, за умови завершення усіх перерахованих тендерів укладенням договорів, витрати на міністерський автопарк цього року складуть щонайменше 9,60 млн грн.

Крім того, Міністерство фінансів уклало угоду з ДП «Управління з експлуатації майнового комплексу» на послуги щодо експлуатування таксі на суму 4,75 млн грн. Для обслуговування міністерства винаймають десять автомобілів: п’ять Мерседесів, один Фольксваген Туарег, і ще чотири Фольксваген Пассат.

У свою чергу «Управління з експлуатації майнового комплексу» Мінфіну 7 березня завершило тендер на техобслуговування й ремонт автомобілів. Підряд вартістю 1,50 млн грн. отримало ТОВ «Автолайф Центр», основна частина якого належить Владиславу Кущинському з Харкова. Окрім того вже проведено акцепт по страхуванню автівок  управління (0,16 млн грн., сума ідентична минулорічній), також триває тендер на постачання бензину (очікувана вартість 1,32 млн грн., даних за минулий рік немає).

Таким чином, за умови укладення договорів по усіх вказаних вище тендерах, утримання автопарку Міністерства фінансів цього року обійдеться щонайменше в 7,73 млн грн.

Традиційна охорона пам’ятника Катерині в Одесі за півмільйона

В Одесі на охорону пам’ятника Катерині виділили півмільйона гривень. Управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини Одеської міськради 28 лютого уклало угоду на послуги з озброєної охорони скульптурної групи пам’ятника «Засновникам Одеси». Міськрада почала замовляти охорону Катерини після того, як у лютому 2010 р. невідомі облили пам’ятник червоною фарбою і написали на постаменті слова «Катам України». З того часу на охорону пам’ятника вже витратили 2 млн грн.

Три мільйони на фонтан у Борисполі

За оголошеної економії в Україні продовжують дбати за благоустрій окремих регіонів. Так 18 березня управління капітального будівництва Бориспільської міськради Київської області уклало угоду з ТОТ «Пересувна механізована колона – 10» на будівництво фонтану за 3,13 млн грн. Фонтан, оздоблений гранітом, робитимуть на центральній площі Борисполя, завершити повинні до кінця поточного року.

Ремонт центру зайнятості

Тим часом у Луганську обласний центр зайнятості 20 березня уклав угоду з ПП «Будівельна компанія «СД-Строй» на реконструкцію будівлі Антрацитівського міськрайцентру зайнятості. Вартість угоди складає 6,78 млн грн. Техзавданням передбачено демонтажні роботи і розбирання конструкцій, облаштування дворових сходів, ремонт підпірних стін, ремонт фасаду, покрівлі, підлоги, заміна вікон і дверей, опоряджувальні роботи, утеплення горища і димаря, прокладання побутових мереж, благоустрій і озеленення території та ін. У договір також включено придбання електричного устаткування і його монтаж.

Власником «БК «СД-Строй» є луганчанин Владислав Соболєв.

Санітарна обробка доріг у Жмеринці

А в Жмеринці вирішили попри дірки в бюджеті дбати за санітарний стан доріг. Так 12-14 березня управління житлово-комунального господарства Жмеринської міськради Вінницької області уклало угоди на послуги очищення і вивезення відходів на 1,58 млн грн.  ТОВ «Ель Дорадо» отримає 1,10 млн грн. за санітарне обробку, утримання міських доріг, ручне та механізоване прибирання, підсипку вулиць в зимовий період та ін. у місті Жмеринка. «БраВІС» заплатять 0,48 млн грн. за вивезення відходів 17000 куб. м зі сміттєвих контейнерів міста.

Власником та директором ПП «БраВІС» є Геннадій Гусак, однак раніше фірма по черзі була зареєстрована на двох депутатів Жмеринської міськради:  у 2007-2010 р.р. на  Валерія Кушера, а в 2010-2011 р. р. – на Віталія Кубая, обидва від «Нашої України».

Як відомо, Верховна Рада 22 лютого відправила Віктора Януковича у відставку з посади президента України. Того ж дня Верховна Рада ухвалила рішення про призначення Олександра Турчинова спікером Верховної Ради. Згодом він став в. о. президента.