ЦВК зареєструвала спостерігачів від ОБСЄ на виборах президента

27 Березня 2014, 18:16

Згідно з повідомленням, реєстрація відбулася під час засідання ЦВК 27 березня.

Загальна кількість зареєстрованих офіційних спостерігачів складає 118 осіб.

Крім того, ЦВК надала дозвіл мати офіційних спостерігачів під час позачергових виборів президента всеукраїнській громадській організації “Комітет виборців України” – на території України, громадській організації УДАР – на території 24 регіонів, а громадським організаціям “Концептгруп” та “За народовладдя” – на території Києва.

Тим часом, всеукраїнській громадській організації “Центр підтримки громадських ініціатив” було відмовлено у наданні дозволу мати офіційних спостерігачів, оскільки у поданих нею документах було виявлено порушення відповідних вимог чинного законодавства.

Як відомо, 25 травня в Україні відбудуться вибори президента

Нагадаємо, що згідно з результатами соцопитувань майже 84 % виборців готові або скоріше готові брати участь у волевиявленні на виборах президента України, запланованих на 25 травня. Згідно з цим же опитуванням, за позафракційного народного депутата Петра Порошенка готові проголосувати 24,9% респондентів.

На другому місці лідер партії УДАР Віталій Кличко (8,9%), на третьому – лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (8,2%).

Раніше заяви про реєстрацію кандидатами у президенти подали колишній віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко, регіонал Сергій Тігіпко, екс-голова Харківської ОДА Михайло Добкін та бізнесмен Вадим Рабинович.