Президент Європарламенту: кошти Україні нададуть за прискореною процедурою

20 Березня 2014, 21:02

"Я не думаю, що це реально, я не вірю, що Україна скоро приєднається до ЄС, я не думаю, що ми повинні обіцяти з цього приводу, ми говоримо про довгострокову перспективу, і я не думаю, що це те, що Україні потрібно в цей момент. Що Україні потрібно, це допомога в короткостроковій перспективі", – сказав Шульц.

Разом з тим від імені Європарламенту Шульц привітав підписання політичної частини Угоди про асоціацію.

Крім того, він торкнувся питання надання Україні фінансової підтримки.

"Я просив (в ході саміту ЄС – ред.) негайно надати кошти. Європарламент хоче, щоб це було зроблено за прискореною процедурою, ми повинні допомогти Україні впоратися з соціальними проблемами в країні якомога швидше, тому що в іншому випадку є ризик, що країна розвалиться з соціальної причини", – сказав європейський політик.

Шульц також висловився за якнайшвидші вибори нового президента і парламенту з "мандатом народу".

"Я думаю, що допомога, яку ми повинні надати Україні, не повинна бути обмежена конкретними запитами про реформи в наступні місяці", – упевнений він.

"Ми будемо обговорювати з новим урядом довгострокову стратегію як поліпшити економічні умови, конкурентну здатність країни. Але поки не потрібно обговорювати конкретні реформи – їм потрібні гроші завтра, щоб країна була здатна працювати. Більш важливо допомогти негайно", – заявив президент Європарламенту.

Нагадаємо, Єврокомісія ухвалила 19 березня рішення про надання Україні €1 млрд фінансової допомоги у вигляді середньострокового кредиту.

Крім того, комітет Європарламенту із міжнародної торгівлі 20 березня схвалив угоду, якою відкриває шлях для безмитного експорту із України до ЄС, починаючи з кінця квітня.