Парубій заявив, що Росія хоче зірвати президентські вибори в Україні

19 Березня 2014, 20:30

Він поклав відповідальність на Росію за те, що конфлікти на окупованій російськими військами території Криму переростають у військове протистояння.

"Широкомасштабний план РФ має на меті окупацію українських територій, політичну дестабілізацію України, зрив президентських виборів", – заявив Парубій.

Нагадаємо, що 16 березня нелегітимна влада АРК провела незаконний референдум і заявила, що майже 100 % тих, хто взяв у ньому участь, проголосували за приєднання Криму до Росії.

18 березня Путін попросив парламент прийняти до складу Росії два нових суб'єкти – Крим і Севастополь.Того ж дня в Кремлі Путін, нелегітимний прем'єр-міністр Криму Аксьонов, голова розпущеного Верховною Радою України парламенту Криму Володимир Константинов і «уповноважений представник міста Севастополь» Олексій Чалий підписали договір між РФ і Республікою Крим про прийняття до Росії Криму і утворення в складі РФ нових суб'єктів.

19 березня Конституційний суд РФ одноголосним рішенням визнав таким, що відповідає Конституції РФ, «міжнародний договір» про входження Криму до складу РФ.

Тим часом, Федеральна міграційна служба Росії вже розпочала видачу російських паспортів у Криму.