Ганапольський: У Росії зараз немає журналістики, особливо телевізійної

10 Березня 2014, 19:32

«Російську пропаганду зараз бачать усі. Взагалі у Росії журналістики, особливо на телебаченні, немає. Є тільки телеканал «Дождь», якому не дають транслювати мовлення», – заявив Ганапольський.

За його словами, із ситуацією у Криму кількість пропаганди збільшилась.

«Цією пропаганди стало не тільки більше, а й вона стала соковитіша. Вона триває зранку до ночі – по всіх каналах. Абсолютно вільні є тільки деякі газети. Проте я не знаю, наскільки довго їм вдасться залишатись об’єктивними. Як відомо, нещодавно був запропонований закон, згідно з яким статті й коментарі, які спрямовані проти влади, будуть прирівняні до тероризму. А це вже кримінальна справа», – наголосив він.

За словами російського журналіста, це «фактично заборона на професію журналіста, і в них найближчим часом будуть великі проблеми».

«Як у Радянському союзі, всі кричали «Слава КПСС», але КПСС не любили. А «слава» кричали, тому що завдяки цьому були пайки, можливість їздити закордон. Але зараз інший процес, Владіміра Путіна справді підтримує велика частка населення. І ця підтримка зросла після проведення Олімпіади у Сочі й на тлі українських подій. Звісно, росіяни не хочуть війни, але, з іншого боку, Путін може чинити так, бо багато людей підтримують його дії, хочуть чужої території», – зазначив Ганапольський.

 За його словами, протидіяти пропаганді дуже важко.

«Росія – інша країна, у якої своя сильна система пропаганди. Зараз я не бачу ніякої можливості, щоб перекрити цю пропаганду, якою займається російське телебачення. Потрібно створювати інший канал, але його ж ніхто не буде бачити, бо його відразу відімкнуть», – заявив російський журналіст.

Читайте також: Українці миролюбно відповіли на російські страшилки