Кількість зниклих осіб у Криму збільшилася до семи

10 Березня 2014, 17:11

"Шановні друзі, щоб ми сьогодні не писали, треба пам'ятати, що сім наших співгромадян –в тому числі дві дівчини-журналістки, два активісти Євромайдану і троє офіцерів військової розвідки захоплені в полон терористичними угрупованнями Росії. Їх доля не відома. До того ж, наші військовослужбовці зрадницьки захоплені в полон агресорами ще 2 березня. Думаю, доля викрадених терористами українців – найгостріша проблема , про яку не можна забувати ні на секунду", – пише журналіст.

"За інформацією на зараз люди на базі Беркута в Севастополі. Перевіряємо… Машина Шури на КП. Її тримає Беркут і каже, що це речовий доказ для слідства", – наголосив у своєму Facebook активіст Автомайдану Олексій Гриценко.

Як повідомлялось, 9 березня під час переходу в Армянську було затримано трьох дівчат – Олену Максименко, журналістку «Українського тижня», Катерину Бутко, прес-секретаря Автомайдану та Олександру Рязанцеву, мешканку Ялти.

За повідомленням Євромайдан SOS, їх повезли до Севастополя. Крім того, з’явилася інформація, що зник також водій авто Євген Рахно та журналіст Олесь Кромпляс.

Після обшуку лише одного з журналістів було відпущено, оскільки за ним приїхав родич на власному авто та з кримською пропискою. Доля інших затриманих невідома, зв"язку з ними не було приблизно з 16:00 9 березня. 

Пізніше з’явилася інформація про те, що трьох затриманих журналістів везуть в СБУ Севастополя, а активісток Автомайдану тримають на базі "Беркута"  на тому ж КПП, а пізніше – везуть до Севастополя на базу ЧФ РФ.

Зранку 10 березня з’явилась інформація, що журналістів та активісток Автомайдану, затриманих 9 березня на КПП при в'їзді в Крим, у військових комендатурах Севастополя немає.