Викраденої у Криму Олени Максименко і її колег у військових комендатурах Севастополя немає

10 Березня 2014, 10:54

Раніше він повідомляв, що затриманих мали відпустити вранці 10 березня.

"За останньою інформацією, затримані дівчата і хлопці в комендатурі в Севастополі. Вранці повинні випустити", – зазначав Гриценко.

Як повідомили друзі зниклих, розшукати затриманих протягом ночі не вдалося. Зокрема, батьки Олександри Рязанцевої розповіли, що у Севастополі доньку знайти не вдалося.

Про інших затриманих на КПП – Катерину Бутко, Олену Максименко, Євгенія Рахно та Олеся Кромпляса – інформації також немає.

Також відомо, що в ніч на 10 березня телефон Катерини Бутко після того, як додзвонитися до неї було неможливо, був на зв"язку. Однак спроби додзвонитися до активістки були марними – на вхідні дзвінки вмикався автовідповідач.

Як повідомлялось, 9 березня під час переходу в Армянську було затримано трьох дівчат – Олену Максименко, журналістку «Українського тижня», Катерину Бутко, прес-секретаря Автомайдану та Олександру Рязанцеву, мешканку Ялти.

За повідомленням Євромайдан SOS, їх повезли до Севастополя. Крім того, з’явилася інформація, що зник також водій авто, у якому їхали дівчата, і двоє журналістів: Євген Рахно й Олесь Кромпляс.

Після обшуку лише одного з журналістів було відпущено, оскільки за ним приїхав родич на власному авто та з кримською пропискою. Доля інших затриманих невідома, зв"язку з ними не було приблизно з 16:00 9 березня. 

Пізніше з’явилася інформація про те, що трьох затриманих журналістів везуть в СБУ Севастополя, а активісток Автомайдану тримають на базі "Беркута"  на тому ж КПП, а пізніше – везуть до Севастополя на базу ЧФ РФ.