Коморовський не радить Путіну виступати у ролі Конституційного суду України

5 Березня 2014, 10:39

"Звинувачення президента Путіна мало мене переконують. У мене склалося враження, що президент Путін взяв на себе роль Конституційного суду України, бо висловлює свою думку в справі конституційності тих змін замість нього. Я б радив утриматися від висловлювання такої точки зору та дозволити вирішити це самим українцям. Вони зроблять не лише вибір, але теж зможуть оцінити, чи ця зміна припустима з точки зору прийнятих правил керування Українською державою чи ні", – сказав Коморовський.

Він наголосив, що саме українці повинні обрати президента, та додав, що свій вибір зробив теж Віктор Янукович, який втік з України.

"Нинішній стан справ є однозначним. Сьогодні є нова влада в Україні. Її треба підтримувати, і Польща підтримує цю нову владу", – сказав Коморовський, зазначивши, що остаточну її легітимність мають підтвердити демократичні вибори.

Нагадаємо, Президент Росії Владамір Путін учора на прес-конференції сказав, що з українських органів влади вважає «частково легітимним» лише парламент і не визнає законності обрання прем’єр-міністра та інших посадовців. Путін також не визнав наявності в Криму російських військових і сказав, що українські військові частини блокуються місцевими «силами самооборони».