Гриценко: через Раду хочуть проштовхути прем’єра без довіри

26 Лютого 2014, 00:34

"Турчинов оголосив формування Коаліційного Уряду народної довіри. Головою Уряду пропонується Яценюк, який не має народної довіри. Навіщо витрачати час? Проштовхнути через Раду прем'єра без довіри? Хіба в країні панує спокій, економіка на підйомі, а зовнішні загрози відсутні? Перевірити межу терпіння людей? Не варто, Янукович перевірив… Бачу, що від цієї Ради толку для країни не буде, надто швидко оговталися й увійшли у закулісні партійно-олігархічні торги", – зазначив Гриценко.

За його словами, Україна потерпає від маніпуляцій.

"Радою маніпулюють, але і Майданом уже намагаються маніпулювати: пару кадрових коврижок – в обмін на "Народну Підтримку", аби Майдан розійшовся і не заважав рулити? "Майдан свої завдання виконав, може розходитися", – Турчинов сказав. Сам! Троє в одному – Президент, спікер і прем'єр одночасно", – зауважив політик.

Він також запропонував власне бачення виходу із ситуації. На думку Гриценка, потрібно на осінь призначити дострокові парламентські вибори, щоб відбулося повне "перезавантаження влади".

"Сформувати на цей період інший Уряд: не партійно-олігархічно-коаліційний з імітацією "Народної Довіри" до прем'єра, а Уряд Технократів – аби відновив керованість, втримав ситуацію і почав не надто популярні (на першому етапі), але потрібні країні реформи", – додав Гриценко.

"Мій висновок: з такою дружбою влади нинішньої і минулої, з такими вождями фракцій та їхніми спонсорами-олігархами, з небажанням люстрації, Коаліція і Народна Довіра – у цій Раді речі несумісні. Чи у Вас ще залишилися ілюзії?", – підсумував політик.

Нагадаємо, що в середу, 26 лютого, на Майдані Незалежності відбудеться Народне Віче, під час якого людям буде запропоновано затвердити склад Уряду народної довіри.

Тим часом, Громадська Рада Майдану після свого засідання озвучила прізвища політиків та громадських діячів, яких хотіла б бачити на посадах у новому Кабінеті міністрів.

Також Майдан оголосив свої вимоги для формування нового уряду. Зокрема, членами уряду народної довіри не можуть бути учасники списку сотні найбагатших людей України та керівники органів виконавчої влади або працівники адміністрації президента, що обіймали ці посади з початку 2010 року.