Лавров зрозумів, що примушувати Україну до вибору між Росією та Заходом небезпечно

25 Лютого 2014, 12:44

«Небезпечно і контрпродуктивно намагатися змусити Україну до виборру за принципом: ви або з нами, або проти нас», – сказав Лавров.

Він вкотре наголосив, що Росія не має наміру втручатися у внутрішні справи України і очікує такого ж від західних партнерів.

Голова МЗС Росії також розкритикував рішення провести дострокові вибори президента України в травні цього року.

За його словами, це суперечить угоді між владою й опозицією про подолання кризи, підписаній 21 лютого.

Зі свого боку, Ассельборн заявив, що ситуація в Україні може стабілізуватися лише за умови тісної співпраці Росії та ЄС.

Як повідомлялось, 24 лютого МЗС РФ заявило, що Росія сумнівається в легітимності прийнятих Верховною Радою рішень.

«Взято курс на те, щоб диктаторськими, а часом і терористичними методами придушити незгодних у різних регіонах України. Стали лунати погрози щодо православних святинь. Націонал-радикали продовжують глумитися над пам'ятниками в різних українських містах, а в деяких європейських столицях їх однодумці оскверняють меморіали радянським воїнам», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ викликало з Києва у Москву посла Росії Міхаіла Зурабова нібито у зв'язку із загостренням ситуації в Україні.

Крім того, прем'єр-міністр Росії Дмітрій Мєдвєдєв заявив, що в Україні «є реальна загроза нашим інтересам, життю та здоров'ю наших громадян».

Як повідомлялось, США застерігають Росію від військового втручання у справи України.