Канада надаватиме меддопомогу постраждалим і допоможе притягнути винних до відповідальності

19 Лютого 2014, 05:40

«Події у Києві, де кілька місяців тривають заворушення, сколихнули націю. Канада засуджує насильство, яке спричинило багато смертей», – зазначив канадський міністр.
За словами Берда, Канада готова надати медичну допомогу всім активістам, постраждалим внаслідок сутичок у Києві.

За його словами, Канада відкриває програму підтримки медичної допомоги активістам в Україні, серед іншого, комплектами першої допомоги чи навчанням. Ця допомога має на меті, зокрема, забезпечити лікування потерпілих під час мирного виступу за демократію, заявив міністр.

«Ми працюватимемо разом із нашими союзниками в міжнародній спільноті, щоб домогтися притягнення винних до відповідальності», – мовиться в його заяві, оприлюдненій на сайті міністерства.
«Президент Віктор Янукович має священний обов’язок захищати засадниче право на мирне зібрання», – наголосив міністр.

Закликавши всі сторони протистояння в Україні виявити стриманість і негайно припинити насильницькі дії, Берд також закликав владу України співпрацювати з опозицією і демонстрантами, щоб дати відповідь на «їхні законні заклики до справжньої демократії».

Як повідомлялось, раніше владу закликали розпочати переговори МЗС Німеччини, Франції, Польщі, Литви, Чехії, представники США, Австрії.

Позначки: