У Дніпропетровську невідомі особи викрадають людей на вулицях і везуть до суду

31 Січня 2014, 08:57

За словами свідків та родичів, людей просто на вулиці хапають чоловіки в цивільному. Так, на центральному проспекті, на очах 13-річного сина затримали батька чотирьох дітей, який повертався з роботи.

Вночі Бабушкінський районний суд арештував затриманого на два місяці.

Як повідомив син затриманого, разом із батьком на вулиці схопили ще кількох чоловіків. Наразі відомо про 21 затриманого.

За словами адвокатів, у цьому списку є щонайменше семеро людей, яких у день штурму ОДА навіть не було у місті, а також ті, хто не міг брати участь у штурмі за станом здоров'я.

 

Юрист центру надання правової допомоги Оксана Томчук розповіла, що серед затриманих є люди, котрі хворі на цукровий діабет, ДЦП та астму.

Як повідомлялось, у Дніпропетровську невідомі особи у цивільному на вулиці намагалися перевірити документи у адвоката затриманих протестувальників Сергія Кульбача, а потім напали та побили його.

До цього власники торговельного центру "Пасаж" у Дніпропетровську Геннадій Корбан і Борис Філатов змушені виїхати з України через помсту влади за підтримку Євромайдану, та допомогу постраждалим на Грушевського.

"Інформуємо, що у зв'язку тим, що влада Дніпропетровської області під керівництвом віце-прем'єра Вілкула організувала переслідування нас і нашого бізнесу (відключення енергопостачання та опалення, рейди спецпідрозділу "Беркут" в наші будівлі, реанімування кримінальних справ, інформаційні атаки на проплачених інтернет-ресурсах) ми всі змушені покинути Україну", – повідомив Філатов у Facebook.

Нагадаємо, раніше Дніпропетровську будівлю ОДА та облради обгородили колючим дротом. Загородження з колючого дроту встановили і в середині приміщення. У такий спосіб депутати захищаються від можливих атак активістів

26 січня в результаті протистояння учасників Народного віче, міліції й «тітушок» біля стін Дніпропетровської обласної державної адміністрації постраждали 10 осіб, четверо госпіталізовані. 

Як стало відомо тітушкам, які стріляли по учасниках дніпропетровського віче з травматичної зброї, обіцяли заплатити по 100 гривень.