Політолог: Майдан може стати “батьком” нової партії, що мислитиме геополітично

18 Січня 2014, 23:55

«З Майдану може вийти не тільки одна нова політична сила. Але це не означає, що вона відбудеться за участі тих людей, які вже зараз є у політичних партіях. Адже якщо вона буде створюватись людьми, які з тих чи інших причин вийшли з своїх політичних партій, то це буде лише черговий поділ поля опозиції», – зазначає Таран.

На його думку, якщо з Майдану «вийдуть партії, які запропонують суспільству нову якість і нові підходи в управлінні, то це буде ефективна сила».

«Якщо це буде нова політична сила за якістю, то вона, звичайно, матиме успіх. Нова партія не повинна вдаватися до популізму й повинна запропонувати суспільству новий договір. Мають бути інші підходи до роботи в регіонах, прозорі правила. Нова партія повинна мислити категоріями геополітики, а не тільки внутрішніми сварками всередині між владою і опозицією», – переконаний політолог.

Експерт вважає, що нова політсила не з’явиться найближчими днями.

«Зараз поява такої політичної сили спрацювала б проти опозиції, яка це сприйняла б як розкол з Майданом. Думаю, така партія неодмінно з’явиться, бо зараз опозиціонерам не завжди вдається робити те, що від них очікували, але її появу не слід очікувати так швидко. У ній будуть, безперечно, люди, які є зараз на Майдані», – вважає експерт.

На його думку, зараз така політсила починає формуватися.

«Переконаний, що з середовища Майдану виокремиться така партія і вона цілком зможе конкурувати на виборах-2017 року. Теперішня опозиція повинна це потім сприйняти з розумінням», – зазначає Таран.

На його думку, нову політсилу підтримає «середній клас, нове покоління і бізнес». «Ця сила у майбутньому може дістати дуже широку підтримку. По суті, це буде підтримка Майдану», – підсумовує експерт.

Як повідомлялось, лідер Громадянської ініціативи «Третя Українська республіка» Юрій Луценко вважає, що на політичній карті України може з'явитися ще одна партія.