Луценко підозрює, що силовиками керує “рука не з цієї країни”

16 Січня 2014, 10:47

«Силовики переконують Януковича, що без них йому був би кирдик. Але є ще одна важлива річ. У мене посилюється враження, що при цьому усередині силовиків діє рука не з цієї країни», – заявляє Луценко пише "Коммерсантъ Украина"..

Він пригадує, що вже всі диктаторські технології проти опозиції були задіяні, крім однієї.

«Був задіяний розгін демонстрантів 30 листопада; був задіяний індивідуальний терор – це я про Тетяну Чорновол; почали формуватися передумови для заборони неурядових організацій; з'явилися списки неугодних іноземців. Залишилася остання технологія, але найскладніша – бомба. І я з тривогою чекаю закінчення Олімпійських ігор», – зазначає екс-міністра МВС.

Як стверджує Луценко, саме тому він бере участь у Майдані, вичислює підозрілих осіб «з підозрілими пакетами».

«Чи розуміє це Янукович? Це найбільше питання. Мені здається, ні. Мені здається, його інформують про те, що доблесні силовики ефективно прибирають з дороги влади протестувальників», – вважає Луценко.

На його переконання, тупе махання кийками, застосування газу і, головне, побиття людей, журналістів кийками по голові є крайнім порушенням закону.

«На які б норми вони не посилалися, я знаю дуже чітко: закон забороняє бити кийками по голові та по інших життєво важливих органах. Це знає кожен "беркутівець". Сьогодні ж їм все це дозволено! Проте те, що проходило біля суду… а потім під РВВС… Я б сказав, що протестувальники були за межею фолу. Хоча їхні емоції і переконання я поділяю», – наголошує Луценко.

За його словами, дії "Беркуту" були за межею закону.

«Вони дійсно зобов'язані пред'являти посвідчення і не мають права носити маски, не мають права бити мирно стоять демонстрантів, які вимагають виконання закону», – підсумовує Луценко.

Нагадаємо, що 10 січня біля Києво-Святошинського суду «Беркут» жорстоко побив протестувальників, які мітингували проти вироку суду так званим «васильківським терористам». 

Опівночі сталася нова сутичка між протестувальниками й «Беркутом», під час якої постраждав  Луценко. Після побиття «Беркутом» його госпіталізували.