Віце-президент Європарламенту закликає ЄС зупинити антидемократичний режим Януковича санкціями

5 Січня 2014, 09:59

"Я буду закликати європейські  інституції знайти інші заходи, більш рішучі, щоб зупинити антидемократичні дії в Україні. Ми знайдемо спосіб як це зупинити", – сказав він, додавши, що мова йде про певну форму санкцій та антикорупційні розслідування.

Найбільш кричущим випадком порушення демократії та прав людини в Україні він назвав ув'язнення Юлії Тимошенко. Окремо він згадав про політично вмотивоване переслідування її захисника Сергія Власенка, побиття відомої журналістки Тетяни Чорновол та незаконне ув'язнення активістів Євромайдану.

"Я висловлюю свою солідарність з Юлією Тимошенко та вимагаю її негайного звільнення, – сказав Джанні Піттелла. – Я знаю, що в Україні людей кидають за грати через їх політичні переконання. Мені відомо, що за надуманими звинуваченнями Сергія Власенко було позбавлено депутатського мандата, а потім свободи пересування тільки через те, що він захищає Юлію Тимошенко. Було жахливо побито журналістку Тетяну Чорновол, активістів Євромайдану кинуто за грати. Це є неприпустимим".

Він заявив, що під час головування Італії в ЄС (у другій половині цього року) питання дотримання демократичних принципів в Україні стане головним пріоритетом для європейських інституцій.

 "Європейська спільнота не повинна мовчати, а повинна реагувати у більш радикальний спосіб, якщо ситуація в Україні залишиться такою, як є – з усім нехтуванням основ демократії та законодавства. Я обіцяю, що ця проблема стане для нас ключовою",- резюмував він.

Як повідомлялось, 4 січня представники діаспори передали Адміністрації Барака Обами списки українських чиновників, які заслуговують на санкції