Українці Португалії створили об’єднання “Євромайдан”, а Канади – “розмалювали” Ніагарський водоспад національними кольорами

30 Грудня 2013, 08:32

Таким чином українці в Португалії вирішили формалізувати свою діяльність на підтримку Євромайдану в Україні.

Лісабон

«Іншою важливою причиною створення об’єднання є протидія спробам посольства України в Португалії, залучившись підтримкою лояльних (здебільшого проросійських організацій) показати португальському суспільству розбіжності в поглядах на події в Україні серед української громади в Португалії», – повідомили у прес-службі Спілки українців у Португалії.

Стати членом новоствореного об’єднання «Євромайдан – Португалія» може кожен українець, який розділяє вимоги Євромайдану та зареєструється на сайті ВО “Майдан” в Україні.

Албуфейра

Як повідомили у Спілці українців Португалії, на обох мітингах також вкотре висловили підтримку українцям у Києві гаслами «Київ – ми разом з вами!”, тримали портрети Януковича, обернутого вниз головою, молилися та співали гімн України.Додатково були зібрані пожертви на підтримку Євромайдану в Києві.

У неділю українці Канади зібрали свій Євромайдан на Ніагарському водоспаді.

На знак солідарності з народом України вони засвітили найпотужніший у Північній Америці водоспад синьо-жовтими вогнями.

Ніагарський водоспад

Також свій протест проти побиття журналістки та активістки Євромайдану Тетяни Чорновол висловили українці США. На підтримку Тетяни Чорновол вийшли українці Філадельфіїю

Філадельфія

Як повідомлялось 29 грудня українці в Римі провели на площі Святого Петра у Ватикані український вертеп, який назвали «Різдвяний Євромайдан».

Українські студенти і школярі під час Вертепу одягнули маски відомих політиків. «Чорт» був в образі президента Віктора Януковича, «Жид» – прем’єр-міністр Микола Азаров, а «Ірод» – російський лідер Володимир Путін.  

Нагадаємо, до 25 грудня  українці в Італії зібрали та передали на потреби Громадського сектору Євромайдану у Києві більше  €21 тис.